уторак, 17. новембар 2020.

O LEPIM ŽENAMA I NOVEMBARSKOM PRAZNIKU ŠOPINGA

 

Link - “On Beautiful Women And The November Shopping Fest” (Linkedin)

„O lepim ženama i novembarskom prazniku šopinga“ 

Moj novi članak na Linkedin-u „O lepim ženama i novembarskom prazniku šopinga“ 

Novembar je postao mesec onlajn kupovine. Na primer, ove godine su u istom danu, 11. novembra, sledeći praznici - Dan samaca, Dan veterana (obeležavaju ga američki veterani) i Dan sećanja (obeležavaju ga Kanađani, Australijanci i Britanci). Tri dana kasnije, 14. novembra, je Divali - Festival svetlosti koji proslavljaju Hindusi, zatim Dan zahvalnosti, 26. novembra, Crni petak odmah nakon toga, iako rasprodaje na Crni petak sada počinju nekoliko dana pre Dana zahvalnosti, i Sajber ponedeljak, koji dolazi odmah posle Crnog petka, a ove godine je poslednjeg dana novembra.

Jedan od glavnih trendova, koji se razvijao od kada se kovid pojavio, bio je povećanje prodaje proizvoda za dekoraciju kuće i smanjenje prodaje kozmetike. I, to sve ima smisla. Na kraju, u čemu je smisao toga da se troši toliko novca i da se oduzima toliko vremena na to da učinim sebe lepšim, ako na kraju sve to pokrijem maskom? A pošto sam prisiljen da provodim toliko vremena kod kuće, možda bih mogao i bolje da se pobrinem za nju i svoj boravak u kući učinim ugodnijim. 

Naročito od pojave kovid-a 19, kupovina preko interneta je eksplodirala i za mnoge ljude je postala osnovni način kupovine. Isto tako, nakon napetih predsedničkih izbora verovatno će mnogi ljudi želeti da se počaste nečim lepim, bilo da bi se utešili ili da bi proslavili. 

Ali sada, ako žene ne mogu da izgledaju lepo, znači li to da ne mogu ni da budu lepe? Mislim da je suprotno: spoljnja ograničenja preusmeravaju fokus na unutrašnje kvalitete i tu se krije prava lepota. 

Lepa žena nije ona koja stavlja karmin i lice pokriva šminkom, i svakako ne treba da izlaže telo da bi izgledala lepo. To su samo kostimi. Prava lepota žene je nešto daleko dublje. Kada je žena lepa iznutra, njen muškarac će je pratiti kao što dete sledi majku. Ne radi se o izgledu, već o unutrašnjoj mudrosti i ispravnosti koje samo žene mogu da ponude. 

Žene mogu i treba da istu mudrost kojom odgajaju svoju decu koriste i da bi „odgajale“ svoje partnere. Napokon, čovek zaista nije mnogo više od odrasle bebe; dajte mu samopouzdanje i podršku, recite mu šta nije dobro i učinite to s ljubavlju, i on će zauvek biti vaš. 

Mislim da je unutrašnja lepota ono što je svim ljudima danas najpotrebnije. Možda to nije proizvod koji možete da prodajete s profitom, ali sigurno će biti sve traženiji što se naš svet bude više gubio na svom putu.



Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.