петак, 24. јул 2020.

ŽENA 21. VEKA - 2. DEO



Žena 21. veka, 2. deo

Koja je razlika između muškog i ženskog načina vođstva i kako da ih kombinujete? Ako vođa, bilo da je muškarac ili žena, ne zna za svrhu i program stvaranja i kako da dovede do onoga što priroda traži od nas, neće se desiti ništa dobro. Pre svega, neophodno je integralno obrazovanje, i kao rezultat toga, žene će preuzeti i važnije položaje u društvu.

Ovo je poziv vremena. Pre početka poslednjeg perioda, kada čovečanstvo još nije bilo u fazi konačne korekcije putem povezanosti i proučavanja mudrosti Kabale, organizacijom desetki, društvom su upravljali muškarci. Ali čim počnemo da širimo metodu integralnog obrazovanja i počnemo da radimo u desetkama na vraćanju jedne zajedničke velike duše Adam HaRišon, pojavljuju se žene.

Muškarci će biti više uključeni u organizaciju desetki i unutrašnjih struktura društva, a žene će preuzeti više spoljnog liderstva. Zbog toga, ja stalno tvrdim da je diseminacija uglavnom ženski posao.

Ista žena koja je uvek ostajala u senci, odjednom mora da izađe na čelo i da se uključi u obnovu društva. I, zanimljivo je da se muškarci sa time slažu. Priroda pušta ženu da ide prva, i niko ne protestuje. Ovo je čudo koje se nikada u istoriji nije pre dogodilo. I, ovaj proces traje poslednjih sto godina.

Žena je oduvek imala tendenciju za vodstvom, ali ranije je to bilo u neznatnoj meri i nije prelazila granice kuće. Muškarac nije u stanju da upravlja kućom, nikad ne zna gde je šta. Njegov način razmišljanja nije prilagođen takvoj vrsti posla. Žena je uvek vodila kuću.

Ali, tokom vremena, došlo je do promena. I, to je posledica unutrašnje organizacije duše, koja se postepeno približava korekciji. Kao rezultat toga, svetlost je prolazila od Višeg kroz Sefirot Keter, Hohma itd. sve do Malhut i počela je sve više i više da dopire do žene. Iz tog razloga, žene su osećale da su svesnije promena koje se dešavaju u svetu i spremne su da iznesu svoje mišljenje o važnim pitanjima.

Ovo se više ne ograničava na saznanje gde se u kuhinji nalazi so i biber. Žena je spremna da daje savete muškarcima: suprugu, vladi i Kongresu, nudeći rešenje. Ne radi se više o tome kako napraviti supu, već kako voditi politiku. A sve zato što je došlo vreme kada se Viša Svetlost približava Malhut i iluminira je.

Tako žena oseća da je sposobna da radi sa tim. Ona je u stanju da uspostavi red u svetu bolje od čoveka, kao što pripada posljednjoj Sefira, i uzdižući reformišuću svetlost povezuje sve Sefirot pre nje. Iz tog razloga, ona je u stanju da ih sve kontroliše.

Muškarac ostaje u svojoj određenoj ulozi, a žena stiče snagu da sve kontroliše, kao što to čini i sa decom u vrtiću. Ona se bavi svim poslovima.

Ne mogu svi biti poput Margaret Tačer ili Golde Meir, ali svejedno, svaka žena ima posebne sposobnosti u upravljanju. Mislim da je u naše vreme potrebno da muškarce u parlamentima zamenimo ženama. Znamo da će na svakom mestu gde žena radi biti red. Svetu ne treba muška eksplozivna snaga, već žensko umereno, uravnoteženo vođstvo, oslobođeno svih sitnih kalkulacija koje ponekad karakterišu žene.

Žena koja može sve dobro da uradi, da sve pravilno odmeri i da svoju zemlju doživljava kao svoj dom, za nju veoma važan i drag, sposobna je da pomiri sve sukobljene struje i stranke i da sve uravnoteži. Samo žena to može da učini.


Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.